Sinopsis
Suomen kasvatustieteiden opiskelijoiden liiton alumnipodcast
Episodios
-
Yrittäjä Suomen ensimmäisen yrityskulttuuritoimiston takana
05/11/2021 Duración: 34minViidennen tuotantokauden viimeisessä jaksossa kuulemme Mona Rundbergin yrittäjätarinan. Mona on urallaan toiminut niin Liikenne- ja kulttuuriministeriössä henkilöstönkehittäjänä, Great Place to Workin toimitusjohtajana sekä viimeisimpänä ollut mukana perustamassa kahta yritystä - koskaan kuitenkaan omaa uraa sen enempää ajattelematta. Jaksossa pääsemme kuulemaan miten kasvatustieteet ja erityisesti aikuiskasvatustiede on muovannut Monasta juuri sen mitä hän on, sekä millaista on arki kahta yritystä pyörittäessä. Lopuksi saamme vinkkejä yrittäjyydestä haaveilevalle! Mukana keskustelussa Petra Keinänen ja Jenna Kyyhkynen. Monan matkasta lisää myös hänen uudessa podcastissa @Future Workplaces.
-
Vastavalmistuneen ensimmäiset askeleet
29/10/2021 Duración: 35minViidennen tuotantokauden kolmannessa jaksossa meillä on vieraana Aliisa Hellström, joka on päässyt kokemaan jo paljon, vaikka ura kasvatustieteilijänä on vasta alussa. Aliisa toimii tällä hetkellä HR-koordinaattorina, josta pääsemmekin kuulemaan jaksossa lisää. Saamme myös tietää Aliisan opiskeluajoista Rovaniemellä ja Tampereella sekä kuulla, miten kasvatustieteilijyys näkyy hänen identiteetissään. Studiossa mukana tällä kertaa Jenna Kyyhkynen ja Sofia Sahin.
-
Oma yhteisö - haaveesta todeksi
22/10/2021 Duración: 34minViidennen tuotantokauden toisessa jaksossa pääsemme kurkistamaan Alice Jäsken urapolkuun. Alicen ura otti antirasistisen käänteen viimeistään vuosi sitten, kun hän teki gradunsa suomalaisen koulutusjärjestelmän valkonormatiivisuudesta. Tällä polulla hän on edelleen toimiessaan muun muassa Vantaan Tyttöjen Tilalla poc-vertaisohjaajana ja freelance-toimittajana. Alice on päässyt tekemään paljon erilaisia töitä, ja on hän ollut myös mukana perustamassa peräti kolmea eri järjestöä. Jaksossa kuulemme eritoten Mixed Finns-yhteisöstä, joka nykyisellään työllistää Alicea sivutoimisesti erilaisten yhteistöiden ja koulutusten kautta. Mutta mistä kaikki lähti liikkeelle? Mistä antirasismissa on ylipäätään kyse? Työn pirstaleisuutta sivutaan myös, sillä se on jakson alumnivieraan arjessa vahvasti läsnä. Mukana keskustelussa Sofia Sahin ja Petra Keinänen. Alicen matkaa voit seurata somessa @alicejaske @mixedfinns @vantaantyttojentila tilien kautta.
-
Vivianne Ruohola: vakasta YAKTiin ja Opetushallitukselle töihin - & mikä ihmeen EPALE?
18/10/2021 Duración: 45minViidennen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa kuulemme jakson äänittämisen aikaan (6/2021) Opetushallituksella asiantuntijana työskennelleen Vivianne Ruoholan työnkuvasta ja opintopolusta vakan eli varhaiskasvatuksen opinnoista YAKTin eli yleisen ja aikuiskasvatustieteen sekä kauppatieteiden pariin. Sen lisäksi väännetään rautalangasta - mikä ihme EPALE on ja mitä hyötyä kasvatustieteiden opiskelijalle siitä voi olla? Mukana keskustelemassa ovat Lotta Ellonen ja Jasmin Seppälä. Jakso on tuotettu yhteistyössä EPALE:n kanssa. *Toisin kuin jaksossa sanotaan, EPALEssa ei ole 10 000 jäsentä, vaan maailmanlaajuisesti rekisteröityineitä on jo yli 100 000.
-
Kasvatustieteilijän uratarina
02/04/2021 Duración: 34minPäätämme neljännen tuotantokauden kasvatustieteiden alumnin Jenni Luoman uratarinaan, joka on kulkenut eri alojen opintojen, väitöskirjan tekemisen, HR-työn, ulkomaan sapattivapaan ja aktiivisen työnhaun kautta nykyiseen työhön konsultiksi. Studiossa mukana myös Jasmin ja Suvi.
-
Kasvatustieteilijä politiikassa
19/03/2021 Duración: 45minTässä jaksossa pääsemme sukeltamaan politiikan pyörteisiin! Kuulemme Vihreiden kansanedustaja Sofia Virran polusta politiikan pariin. Ennen poliittista uraansa Sofia ei ollut ajatellut uraa politiikassa, mutta ennen pitkää löysikin itsensä eduskunnasta. Jaksossa kuulemme, mitä hyötyä kasvatustieteilijän taustasta hänen työssään on ollut ja millaisia asioita hän haluaa asemansa avulla edistää. Studiossa mukana Jasmin ja Suvi.
-
Väitöskirjatutkijan elämää
05/03/2021 Duración: 39minNeljännen kauden toisessa jaksossa vieraana tohtoriopiskelija Pekka Koskinen. Tällä hetkellä Pekka tekee väitöskirjaansa Suomen vammaisliikkeen nykyisyydestä ja historiasta osana Koneen säätiön rahoittamaa hanketta. Kuulemme häneltä, millainen polku tohtoriopiskelijaksi on kuljettu, mitä opinnot pitävät sisällään ja minkälaista väitöskirjatutkijan arki on. Lisäksi kuulemme, pitävätkö muutamat tutkijan rooliin liitetyt stereotyypit paikkansa ja mistä ominaisuuksista tai valmiuksista tutkijan työssä voi olla hyötyä. Mukana studiossa Suvi Poikela ja Jasmin Seppälä.
-
Projektityö
19/02/2021 Duración: 33minNeljäs tuotantokausi käynnistyy ja aloitamme kauden kuulemalla projektityön asiantuntijan Sanna Ikäläisen näkemyksiä ja kokemuksia aiheesta. Tällä hetkellä Sanna työskentelee TAT - talous ja nuoret Kesäyrittäjä-kampanjan projektipäällikkönä. Jaksossa hän kertoo inspiroivan tarinan siitä, kuinka hän on omalla toiminnallaan edistänyt työllistymistään projektien pariin. Kuulemme myös, mitä osaamista projektityön tekeminen vaatii. Studiossa mukana myös Suvi Poikela ja Jasmin Seppälä.
-
Arvot ja uravalinnat
20/11/2020 Duración: 31minKolmannen tuotantokauden viimeisen jakson alumnivieraana on Tiia Virtanen, joka on opiskellut kasvatustieteitä Turun yliopistossa. Hän on vaihtanut hiljattain työpaikkaa ja työskentelee nyt Evidensialla klinikkamanagerina. Tiia avaa meille jakson aikana, miten hän huomasi kaipaavansa enemmän arvojaan vastaavaa työpaikkaa ja miksi hän lopulta päätti ottaa rohkean askeleen vaihtaakseen työpaikkaa korona-aikana. Jakson haastattelijoina toimivat Suvi Poikela ja Johanna Ojama.
-
Rekrytointi
06/11/2020 Duración: 36minTässä jaksossa kuulemme rekrytointikonsultti Erkko Vanhakartanon näkemyksiä siitä millaisia ominaisuuksia rekrytoijalta vaaditaan, sekä mitä eroa rekrytoinnilla ja HR:llä on. Kuulemme myös miten Erkko on itse päätynyt rekrytoinnin pariin ja miksi hän rakastaa työhaastatteluita. Jakson haastattelijoina toimivat Johanna Ojama ja Hannamari Salkola.
-
Oppiminen ja teknologia
23/10/2020 Duración: 36minJakson vieraana on Mikko Eloholma, joka siirtyi ohjelmoinnin maailmasta kasvatustieteiden opintoihin ja on valmistuttuaan yhdistänyt työssään nämä kaksi erilaista osa-aluetta. Tällä hetkellä Mikko työskentelee projektiasiantuntijana TIEKE ry:llä. Kuuntele, miksi Mikko kiinnostui ihmisläheisemmästä alasta, miten hän on yhdistänyt teknologian ihmisosaamiseen sekä millaisia vahvuuksia kasvatustieteilijällä on oppimisen teknologian parissa. Jakson haastattelijoina toimivat Johanna Ojama ja Suvi Poikela.
-
Ajanhallinta
09/10/2020 Duración: 37minTällä kertaa kuulemme ajanhallinnan asiantuntijan Arttu Hautalan näkemyksiä opintojen, työn ja vapaa-ajan yhdistämisestä. Monessa mukana oleva Arttu viimeistelee kasvatustieteen opintojaan ja kertoo meille myös polustaan HR-alalle. Haastattelijoina toimivat Suvi Poikela ja Hannamari Salkola.
-
Valmistuminen ja uran alkuvaihe
25/09/2020 Duración: 26minPerjantain SKOLauksen kolmas tuotantokausi käynnistyy ja aloitammekin kauden puhumalla hieman valmistumisesta, työnhausta ja sivuamme hieman myös piilotyöpaikkoja. Äänessä ovat Johanna Ojama ja Suvi Poikela ja he kertovat omista kokemuksistaan valmistumisesta, työnhaun ylä- ja alamäistä sekä erilaisista tunteista siihen liittyen. Johanna on valmistunut kasvatustieteen maisteriksi keväällä 2020 ja teki jakson nauhoituksen aikaan aktiivista työnhakua. Suvi taas on valmistunut keväällä 2019 ja työskentelee kasvuspesialistina urapalveluita tarjoavassa yrityksessä.
-
Elämänmuutoksia ja unelmia
19/01/2020 Duración: 37minMiten unelman voi saavuttaa? Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun unelma käy toteen? Vieraana on Rosa Auffermann, jonka kanssa pohdimme vastauksia näihin kysymyksiin. Jaksossa puidaan myös isoja elämänmuutoksia ja niiden yhteyttä unelmiin.
-
Kasvatustieteilijän vahvuudet työnhaussa
13/12/2019 Duración: 43minPerjantain SKOLauksen kolmannessa jaksossa vieraana on Hanna-Mari Koski Specialta keskustelemassa kasvatustieteilijöiden vahvuuksista ja työnhausta.
-
Tekoäly vai tukiäly?
06/12/2019 Duración: 36minPerjantain SKOLauksen toisen kauden avaavat haastattelijat Alice ja Jemina yhdessä vieraansa Antti Merilehdon kanssa. Aiheena on tekoäly ja kasvatustieteilijän rooli sen kehittämisessä.
-
Ajopuuteoria
31/05/2019 Duración: 27minPerjantain SKOLauksen viimeisessä jaksossa vieraana on Mikko Mäkipää, joka puhuu ajopuuteoriastaan.
-
Järjestötyö
29/03/2019 Duración: 30minKolmannessa Perjantain SKOLauksessa pääsemme kuulemaan, millaista on kasvatustieteilijän työ järjestökentällä. Vieraanamme on Pauliina, joka työskentelee päivystysohjaajana Mannerheimin Lastensuojeluliitossa. Tervetuloa mukaan!